Friluftsrådet er en selvstændig paraplyorganisation , der samler 85 foreninger med aktiviteter inden for friluftsliv og natur. Friluftsrådet arbejder for at skabe gode rammer og vilkår for friluftslivet. Vi understøtter friluftslivets fællesskaber og inspirerer folk til at dyrke friluftsliv. Det har vi gjort i 75 år. 

 

Brug naturen - men vis hensyn

Friluftsrådet mener som udgangspunkt, at der skal være plads til alle i naturen. Derfor skal vi bruge naturen på en ordentlig og langtidsholdbar måde og vise hensyn til både naturen, dem ejer den og de andre, der bruger den. 

Brug af naturen skal ske på et bæredygtigt grundlag og for Friluftsrådet betyder det, at den måde vi dyrker friluftsliv på skal ske på en måde, der tager hensyn til naturen og efterlader mindst muligt aftryk.

Dialog mellem naturbrugere
Konflikterne i naturen handler ikke kun om slid og forstyrrelser af naturen, men også af og til mellem de forskellige interesser i at bruge naturen. 

Friluftsrådet har som mål at nedbringe omfanget af konflikter i naturen gennem dialog, respekt og hensyntagen - det gælder både konflikter mellem lodsejere og brugere og mellem forskellige brugere af naturen.

Selvom konflikter mellem forskellige brugere af naturen ikke er meget udbredt er der god grund til at gøre noget ved det. Danmark er et lille land med relativt lidt natur. Alligevel skal være der plads til os alle, og det bliver der nemt, hvis vi er flinkere. Derfor står Friluftsrådet bag kampagnerne Flink af natur og Oplev mere - brug naturen, der handler om at kende reglerne og mulighederne for at være i naturen.

www.friluftsrådet.dk 

Presse/kontakt

Astrid Bjørg Mortensen, kommunikationschef, abm@friluftsraadet.dk, tlf. 24 65 62 30

 

Lene Bidstrup, journalist og kommunikationskonsulent, lbi@friluftsraadet.dk, tlf. 24 61 13 16