Lad hunden bruge kroppen

Din hund er skabt til at bevæge sig i forskelligt terræn. I skoven er der mange muligheder for, at din hund kan bruge kroppen, øve kropskontrol og styrke muskler og led. Lok hunden op på større sten eller træstubbe. Lad den gå balance på væltede træstammer. I kan også springe over en stamme eller kravle under grene. Når I er rigtig gode, kan I også øve ”sit” og ”læg dig” på træstammer mm. Motion og bevægel-se gør turen afvekslende og spændende for både hund og ejer.

 

Lad hunden bruge hovedet

Hunden er et flokdyr, som godt kan lide at holde sam-men på sin familie. Hvis I er to eller flere på tur, så er gemmeleg i skoven en sjov aktivitet. Den ene holder hunden i snor og den anden, løber væk og gemmer sig. Kald eller fløjt på hunden et par gange og sid så helt stille i skjul. Lad hunden – i line - lede vejen til den forsvundne person. Hvis hunden skal have hjælp, kan man kalde et par gange, men prøv at være stille – hunde er overraskende gode til at bruge deres øjne, ører og lugtesans og finde de forsvundne. Byt og gentag den sjove øvelse.

 

Lad hunden bruge næsen

Hunden er et rovdyr og dens lugtesans er den mest ud-viklede sans. Tag hundens yndlingsbold, legetøj, dens foder eller lækre godbidder med på skovtur og lad hunden bruge næsen til at finde dem. Hvis hunden er glad for sit foder, kan den lede efter det i skovbunden – i snor – mens du selv nyder en lille pause. Bold og legetøj kan gemmes på turen – både på jorden og under blade, men også bag en busk eller på en gren. Vis hunden hvad den skal lede efter, gem det så og gør det gradvist sværere.

Tag på legepladsen med din hund

Naturstyrelsen har i nogle af sine hundeskove etableret naturlegepladser for hunde, hvor du har mulighed for at lege og træne med din hund.

Der findes eksempelvis hundelegepladser i hundeskovene ved Solbjerg Skov ved Århus, Sperrestrup Skov ved Ølstykke, Glumsø på Sydsjælland og ved Ribe.

Legepladserne indeholder, alt efter hvilken du besøger, forhindringer i form af eksempelvis dæk, balancebomme, vippe, slalom og højdespring.

Du kan gratis bruge legepladser og træningsbaner, som er åbne døgnet rundt, hele året rundt.

Når du bruger banerne, er det vigtigt, at du viser hensyn til andre og giver dem tid og rum, så det bliver en god oplevelse for alle. Husk også, at du kun må slippe hunden løs, hvis du har "fuldt herredømme" over hunde - se under hundeskove.

 Se mere på naturstyrelsen.dk